Kæledyr / Nytår

Nytår

Beroligelse af din hund & kat i forbindelse med Nytåret

For at få din hund eller kat roligt i gennem nytåret har vi nedenfor lavet en vejledning til hvordan du kan forbedrede dit dyr på nytårsfyrværkeriet.
 
Medicin
Der findes både medicinske (receptpligtigt og håndkøbspræparater) som virker angstdæmpende og beroligende. Der ses ofte god effekt ved kombination af forskellige typer. Vi anbefaler gerne den rette kombination for netop dit kæledyr. 

Tidspunkt for opstart
Det er en god ide at starte allerede i december og helst mindst 10 dage før nytår. Selvom du er senere ude er det stadig en god ide at gå i gang før selve Nytårsaften.
 
Selve Nytårsaften bør første dosis gives inden hunden bliver nervøs eks. efter god lang luftetur kl. 15-16 og så supplere igen ca. kl. 22.

Luftning & Forberedelser
Sørg for en god luftetur tiil din hund først på eftermiddagen, så du kommer hjem med en dejlig veltilpas og træt hund, der er klar til en lang lur. Hvis din hund/kat har det ok med at være i et rum for sig selv, kan du gøre klar til den i et rum med lys i. Træk gardinerne for, så hunden ikke bliver forskrækket over de skarpe lysglimt. Sæt en god rolig spilleliste på musikanlægget og lad hunden få sin sædvanlige hundepude/kurv/tæppe med ind og sørg for at der er suppleret op med pheromonpræparat eksempelvis Adaptil halsbånd, spray eller diffusor.
 
Undlad at trøste eller ynke hunden for meget, hvis den viser angst. Det kan forstærke angsten. Lad i stedet hunden i fred i kurven eller på sit ”værelse”.
 
Lad aldrig din hund være alene hjemme på nytårsaften!

Bivirkninger
Der kan forkomme bivirkninger med de receptpligtige præparater som er sløvende. Du kan derfor opleve at hunden kan gå slingrende, have røde, hængende øjne. Eller måske oplever du blot at hunden snorker sig igennem hele aftenen. Forvent ikke at hunden er frisk før næste dag.
 
Vejledning og køb af medicin
Vi har åbent i dagene op til nytår som normalt fra 8-17. Ring til os på 70204018 for at få en snak om hvad vi kan gøre for din hund eller kat for at hjælpe den godt gennem nytåret.

Rigtig Godt Nytår til Jer alle fra Dyrlægegruppen Laugø