Halthedsundersøgelser af heste

Heste, der har været halte gennem længere tid, henvises ofte til halthedsundersøgelse på klinikken.
Her har vi mulighed for at mønstre hestene på både hård og blød bund, hvilket giver de bedste muligheder for at observere halthed.
Vi anvender bl.a. vores rotunde, hvilket gør det muligt, at se hestens bevægelsesmønster uden indvirkning af longen.
Halthedsundersøgelsen medfører oftest, at det er nødvendigt at anlægge diagnostiske blokader, for at lokalisere området for haltheden. Disse blokader kan enten være direkte i et led eller anlagt på nervegrene til et specifikt område.
Undersøgelsen vil tit medføre yderligere diagnostik med enten røntgenundersøgelse med vores digitale udstyr eller ultralydsscanning.
Halthedsundersøgelsen tager som regel et par timer, men kan være endog meget tidskrævende og strække sig over flere dage. Mange benytter sig af muligheden for at aflevere hesten enten samme morgen eller aftenen før, så man ikke behøver at hive en hel dag ud af kalenderen, mens hesten bliver undersøgt.

Halthedsundersøgelsen skulle gerne føre til en diagnose, der muliggør en målrettet terapi mod den halthedsudløsende årsag (f.eks. et bestemt led eller sene) samt en bedre mulighed for at vurdere en prognose for helingen og det forventede tidsforløb.

Kontakt os på tlf. 70 20 40 18 eller info@dyrlaege-gruppen.dk for at aftale en tid eller høre mere om Halthedsundersøgelser af heste.

Vores klinik er placeret i Helsinge i Gribskov Kommune, men vi har kunder i hele Nordsjælland, herunder bl.a. Hillerød og Gilleleje.