Røntgen og ultralydsscanning af heste

Vi foretager digitale røntgenundersøgelser på klinikken overvejende i forbindelse med haltheds- og handelsundersøgelser samt screening for OCD (ledmus) inden salg.


Røntgen giver mulighed for at vurdere især knoglelidelser.
Vores digitale røntgenapparat er tilmed transportabelt, hvilket gør det muligt at foretage røntgenundersøgelser i praksis af heste, der ikke kan komme på klinik. Det drejer sig især om forfangenhed og mistanke om frakturer.
Det digitale røntgenudstyr har dog åbnet mulighed for udvidede undersøgelser i praksis, men det anbefales, at hesten kommer på klinikken i vores specialindrettede røntgenrum og får lavet undersøgelsen af både kvalitetsmæssige (veluddannet personale), men også strålehygiejniske grunde.

På klinikken har vi en ny og moderne ultralydsscanner, der bruges til undersøgelser af især sener og ledbånd, men ligeledes giver mulighed for at visualisere de indre organer, såsom nyrer, lever, milt, tarme og lunger. Denne scanner er også transportabel og muliggør undersøgelse på din hests opstaldningssted.
Endvidere har vi en transportabel gynækologisk scanner, som vi anvender til drægtighedsscanning af hopper.

Kontakt os på tlf. 70 20 40 18 eller info@dyrlaege-gruppen.dk for at aftale en tid eller høre mere om røntgen og ultralydsscanning af heste.

Vores klinik er placeret i Helsinge i Gribskov Kommune, men vi har kunder i hele Nordsjælland, herunder bl.a. Hillerød og Gilleleje.