Tandtjek og tandrens


Det er vigtigt at holde øje med dit kæledyrs tænder.

De belægninger, man ofte ser på tænderne, er fyldt med bakterier. Hvis de får lov til at sidde, kan der opstå tandsten og tandkødsbetændelse.
Belægninger kan fjernes ved daglig tandbørstning, men hvis det først har sat sig til tandsten, skal dette fjernes hos dyrlægen, hvor dyret bliver lagt i narkose og får renset tænder med ultralyd.
Der kan med tiden udvikles grim lugt fra mundhulen, løse tænder, spontan blødning fra tandkødet og kraftig tandkødsbetændelse. Bakterierne kan i værste fald give knoglebetændelse og kan også vandre med blodet rundt til organerne og f.eks. sætte sig i hjerte, lunger og nyrer.

Derfor er tandundersøgelsen ved f.eks. det årlige sundhedstjek en normal procedure, men husk selv at kigge tænderne efter jævnligt.

Kontakt os på tlf. 70 20 40 18 eller info@dyrlaege-gruppen.dk for at booke tid eller høre mere om Tandrens og -tjek.
Vores klinik er placeret
 i Helsinge i Gribskov Kommune men vi har kunder fra hele Nordsjælland.

 

Dentalrøntgen

 

Tandrøntgen muliggør en langt bedre diagnostik af tandlidelser hos hunde, katte og kaniner, da man nu kan tage helt præcise røntgenbilleder af en enkelt tand eller flere tænder og især tandrødderne f.eks. i forbindelse med en tandrensning.
Det giver dyrlægen værdifulde oplysninger og mulighed for at vurdere, om det f.eks er nødvendigt med udtrækning af en eller flere tænder.
I nogle tilfælde kan det være ganske vanskeligt at vurdere en tands tilstand uden overblik over rødderne og selv tænder, der ser sunde ud, kan vise sig at have rodproblemer.
Tandrøntgen kræver, at dyret er i fuld narkose for at acceptere den lille røntgenplade i munden og for at ligge stille under undersøgelsen.