Vaccination af hvalpe


Vi vaccinerer vores hvalpe og voksne hunde for at beskytte mod alvorlige sygdomme, hvor behandling er vanskelig eller udsigtsløs, hvis hunden bliver smittet. Hvalpe modtager antistoffer med modermælken fra deres mor, der beskytter dem indtil de er ca. 8-12 uger gamle.

 

Første basisvaccine: 

Vi anbefaler at vaccinere hvalpen 1. gang når den er 8 uger gammel, hvor antistofferne fra modermælken begynder at forsvinde. Ca. 10 % af hvalpe fra samme kuld har ingen antistoffer ved 8 uger. Derfor anbefaler vi fuld beskyttelse med vaccination ved 8 uger. Det er også ofte i den alder, at hvalpen skal flytte hjemmefra og derfor et godt tidspunkt at vaccinere på for at sikre størst mulig modstandskraft, inden hvalpen begiver sig ud i verden.


Anden basisvaccine: 

Gives 4 uger efter, når hvalpen er 12 uger gammel.

 

Tredje basisvaccine:

Vi anbefaler, at hvalpe også vaccineres ved 16 ugers alderen, da det har vist sig, at ca. 10 % af hvalpene i et kuld, på trods af de forrige vaccinationer, endnu ikke har tilfredsstillende beskyttelse (antistoffer), hvorfor det er nødvendigt med en revaccination, når hvalpen er 16 uger gammel.


Derefter er din hvalp basisvaccineret og skal nu kun revaccineres i et interval der aftales med dyrlægen.

 

Revaccination:


Revaccination afhænger derefter af, hvilke vacciner din hund har brug for. Nogle vacciner skal fornyes årligt og andre efter 2 eller 3 år. Tal med din dyrlæge om din hunds vaccinationsbehov, så din hund bliver korrekt beskyttet mod relevante infektioner.


I Danmark vaccineres der ofte mod følgende sygdomme:


• Hundesyge
• Parvivirusdiarré
• Hepatitis
• Leptospirose
• Rabies
• Kennelhoste

• Skal du til udlandet vaccineres også mod Rabies (Hundegalskab)

Forholdsregler:
Din hvalp skal være rask, når den vaccineres. Den første uge efter vaccinationen bør hunden ikke udsættes for unødig smitte fra andre hunde.
Bivirkninger kan forekomme i forbindelse med vaccination. Det kan være fx nedstemthed, feber og mindre hævelse ved injektionsstedet, de første par dage. Normalt forsvinder disse symptomer i løbet af et par dage. Er du i tvivl om, din hund har en reaktion på vaccinationen bør du kontakte din dyrlæge.

Vores klinik er placeret i Helsinge i Gribskov Kommune men vi har kunder fra hele Nordsjælland, herunder bl.a. Hillerød og Gilleleje.
Kontakt os på tlf. 70 20 40 18